Din handlevogn er tom

X-30 UHF og VHF antenne

Legg i handlekurv
Skriv omtale
575.00 Kr
[X-30]

5 av 5 stjerner5 av 5 stjerner

X-30 fra Sharman Multicom som er levert her i Norge av http://www.radiosalg.com

Antenna kommer i en tykk "plastpose" med antenne, radialer og monteringstilbehør pakket separat i "posen" veldig greit så holder det seg pent og man unngår riper på antenne og monteringstilbehør.

Antenna har 3 korte radialer + et lite rør som man trer antenna nedpå og låser med en skrue. Det følger med braketter til rør/vegg som brukes mot dette røret. Enkelt og greit. Fungerer veldig bra. Røret som man trer utenpå nederst er litt for stort, men en liten runde med el tape sørger for at det ikke slarker.

Dette er en rundtstrålende antenne. Så den bør stå åpent og fritt for best resultat. Antenna er oppgitt til å tåle 150 watt.

Selve antenna er ganske kort med en lengde på 105cm og vekten er bare 1100gram, så denne kan man plassere hvorsomhelst. Veldig kjekk antenne for deg som bor i blokk eller ikke ønsker/kan en "monsterantenne" på taket.

Såvidt jeg kan se så er den identisk med Diamond X-30A. Jeg anbefaler Radiosalg. De gir meget god service. Hurtig levering.

Antenna er oppgitt med 4.5Db Gain på VHF/2mtr og 7.2 Db Gain på UHF/70cm. Personlig tror jeg oppgitt Db Gain er noe høyt, så man kan nok trekke fra litt her. SWR er oppgitt til 1.1:5, men jeg opplevde denne litt høyere, men det kan tilskrives monteringa med rør i bakken. Kanskje den blir bedre montert på husvegg etc. Dette er ikke testet. Antenna har innebygget jordplan og fungerer bra frittstående eller på stående på en bygning.

Antenna har stått i hagen på 3mtr rør en ukes tid. Kabel som er brukt er RG8/18mtr

Jeg har testet denne i samarbeid med en radioamatør som har prøvd den mot lokale repeatere samt noen et stykke unna + til lokalsnakk. Det er ikke testet denne på lange hold, men andre som har denne sier at den er god der også. Den er også testet som en scannerantenne, og her var den overraskende god. Så denne kan du godt koble til scanneren din. Den er til forveksling veldig lik Scanmaster 1300 (o-1300MHz) som har 4 radialer og eksakt likt monteringskit.

Resultatene viser at dette er en fin antenne for deg som trenger en liten men god antenne. Antenna er solid og tåler veldig mye vind, mer enn hva vi har i Norge. Den er laget i glassfiber med rustritt stål. Denne vil holde seg pen i årevis. Og den vil sannsynligvis fungere i årevis også. Storebroren heter X-50, men du trenger strengt tatt ikke den da denne antenna gjør jobben glimrende.

Denne kan du også bruke som stasjonær antenne på feks en repeater, på hytta, hjemme. Eller du kan bruke den portabelt på tur da den er lett og kort, og solid.

Skal du ha ny antenne enten du skal ha til scanneren din eller du er en Radioamatør som er på jakt etter en kort men god antenne så kommer du ikke utenom denne. God service. Anbefaler radiosalg.com
Dato: 05/03/2012 av Tore Foss
Parse Time: 0.183 - Number of Queries: 176 - Query Time: 0.072902351104736