Din handlevogn er tom

Ny Angrerettlov

Den 20-06.204 fikk vi en ny angrerettlov og angrerettforskrift. Dette er en del av EU-direktivet om forbrukerrettigheter som skal stimulere handel over landegrensene og samtidig styrke forbrukervernet. 

Den nye angrerettloven innebærer blant annet at forbrukeren har rett til flere opplysninger før vedkommende gjør et kjøp. Næringsdrivende kan ikke lenger kreve å få dekket kostnader det ikke er opplyst om. Angrefristen på 14 dager videreføres. Det samme gjelder vernet norske forbrukere har ved uanmodet telefonsalg.

De nye reglene medfører også noen praktiske forenklinger. Det blir nå ett angreskjema som er felles for varer og tjenester som ikke er finansielle tjenester. Det blir også innført et opplysningsskjema som skal sikre at den næringsdrivende gir opplysninger om angrerett til forbrukeren.

Forbrukernes rettigheter blir på flere punkter styrket, men vernet vil også bli svakere på noen punkter. Blant annet må forbrukeren fra nå av betale for retur av varer ved bruk av angrerett i alle tilfeller, dersom den næringsdrivende har opplyst om kostnaden.   Vi har opplyst om denne kostnaden , kunde betaler returporto, i lenke "frakt og retur"  Når du som kunde bestiller varer må du krysse av for at du har lest og forstått våre betingelser.

Forbrukerrådet har laget en veileder til nytt regelverk, last den ned her. 

Den nye loven setter større krav til selger om å gi forbrukeren viktig og utfyllende informasjon om varen eller tjenesten du har kjøpt.  Ved siden av håndtering av klager skal selger etter den nye loven også informere om garantier, ettersalgservice, klageordninger og hvordan du skal klage. Formålet med opplysningsplikten er at forbrukeren lettere skal kunne forstå at han/hun inngår en avtale og på hvilke vilkår. Får du ikke de nødvendige opplysningene vil du få enda lengre angrerett inntil 12 måneder og fjorten dager. Du skal også få vite at du må betale for returen, ellers må selger dekke det selv.  Kjøper skal betale retur.

Her vil du finne mer informasjon: Forbrukerens Rettigheter

Bruk av angrerett:  Du kan enten gi oss bekjed per tlf eller epost at du ønsker å benytte deg av angreretten.  Du kan også laste ned angrerett-skjema og fylle det ut - deretter sende det til oss.  Opplysninger om  ANGRERETT og her kan du laste ned ANGRERETTSKJEMA  Tenk på miljø før du printer ut skjema.

 
 
 
Parse Time: 0.167 - Number of Queries: 149 - Query Time: 0.055900873184204